est.2010 - Iznajmljivanje manjih gradskih automobila 10€/dan

Imate pitanja?

Ovde se nalaze odgovori na najčešća pitanja u vezi iznajmljivanja vozila

Rezervacija vozila

Vozilo možete rezervisati online, mailom, telefonski ili lično u poslovnici. Za online rezervacije i bezgotovinsko plaćanje odobravamo dodatni popust od 20 ili 25% zavisno od načina plaćanja.

Popust: 20% paypal / 25% uplata na račun

Rezervaciju možete otkazati lično u našoj poslovnici, telefonski ili mailom . Storniranje rezervacije se ne naplaćuje. Ukoliko ste izvršili uplatu depozita isti se bez odbitka u celosti vraća.

Nažalost nismo u mogućnosti da rezervišemo odredjenu marku ili model već samo kategoriju vozila.

Jedan dan najma je period od 24h. Ukoliko vozilo preuzmete u 12h najam se završava 24h kasnije tj. sutradan u isto vreme. Ukoliko vozilo vratite 60min. nakon isteka najma obračunava se još jedan dodatni dan.

Ako želite da produžite najam dovoljno je da nas o tome obavestite. Takodje je potrebno da dodjete do naše poslovnice da produžimo ugovor. Samovoljno produženje najma nije dozvoljeno. Najam se može samo produžiti uz našu saglasnost.

Gotovinsko plaćanje je moguće prilikom preuzimanja vozila u našoj poslovnici. Dodatni popust od 20 i 25% ne važi za gotovinska plaćanja bez obzira da li je rezervacija izvršena online. Gotovinsko plaćanje za nove klijente na aerodromu nije moguće. Ukoliko vozilo želite da preuzmete na aerodromu depozit se mora uplatiti bezgotovinskom uplatom na naše račune ili paypal nalog.

Na početnoj strani u formularu za rezervacije ukucajte period iznajmljivanja i prikazaće se cena najma za sve raspoložive kategorije. U zadnjem koraku rezervacije birate način plaćanja. Ako izaberete uplata na račun cena se umanjuje za 25% a za paypal uplate cena najma se umanjuje za 20% i o tome dobijate potvrdu na navedenu email adresu. Bez obzira da li je rezervacija izvršena online ili ne popust od 20% ili 25% se odobrava samo za online-rezervacije i bezgotovinsko plaćanje.

Popust se odobrava i već je uračunat u cenu. Primer: Cena najma za Kat. I iznosi 30€ za jedan dan a za deset dana 190€. Osim toga postoji dodatni popust za Kat. I ukoliko rezervišete 14 dan ranije i platite paypal-om. U tom slučaju cena najma iznosi samo 10€ po danu. Na početnoj stranici imate više informacija o toj akciji.

Prilikom online rezervacije u zadnjem koraku birate način plaćanja. Za uplatu na račun cena se umanjuje za 25% o čemu dobijate potvrdu na navedenu email adresu. Za paypal uplate program vas prebacuje na paypal stranicu i tu onda vidite cenu umanjenu za 20% o čemu isto tako dobijate potvrdu na navedenu email adresu.

Plaćanje najma/depozita moguće je na više načina: karticama, gotovinsko plaćanje (bez popusta), paypal (20% popust uz online rezervaciju), žiro račun (25% popust uz online rezervaciju) i kriptovalutama ( Bitcoin, Ethereum; 25% popust uz online rezervaciju).

Najam/depozit može biti plaćen samo u dinarima ili eurima. Nažalost nismo u mogućnosti da primamo druge valute osim navedenih. Molimo vas da to uzmete u obzir prilikom preuzimanja vozila.

Plaćanje karticama je moguće prilikom preuzimanja vozila u lokalu i prilikom online-rezervacije. U tom slučaju izaberite kao način plaćanja paypal i otvara se novi prozor sa mogućnošću plaćanja karticama. Radimo na tome da uskoro omogućimo plaćanje karticama i na aerodromu.

Visina depozita se odredjuje zavisno od iznajmljene kategorije i perioda iznajmljivanja vozila. Uprošćeno se može reći da je depozit koji se ostavlja, cena najma uvećana za 200€. Primer: ako najam iznosi 300€ onda je depozit 500€ . 200€ se vraća nakon vraćanja vozila. Prilikom online-rezervacije automatski se obračunava popust od 20% ili 25% i ta suma se onda uveća za 200€. Tako da cena koja se na kraju kao ukupna cena prikazuje uključuje i tih 200€ koji se vraćaju.

Depozit se vraća na način i u valuti u kojoj je uplaćen. Vraćanje depozita vrši se uplatom na vaš račun ili paypal nalog.

Plaćanje na aerodromu nije moguće za nove klijente. Većina naših klijenata rezerviše online i plaća bezgotovinski uz dodatni popust tako da je proces preuzimanja vozila na aerodromu izuzetno brz. Ukoliko depozit nije uplaćen rezervacija se smatra nepotvrdjenom.

Ako ste depozit platili bezgotovinski na isti način će i biti vraćen osim ako prilikom preuzimanja vozila ne napomenete da želite gotovinsko vraćanje depozita. Ovo je moguće samo za uplate na račun ali ne i za uplate koje su izvršene putem paypal-a.

Vozila se osim u našoj poslovnici mogu preuzeti i na aerodromu Nikola Tesla 24h dnevno. Ukoliko prvi put iznajmljujete u našoj rent a car agenciji, rezervacija vozila sa preuzimanjem na aerodromu Nikola Tesla BEG moguća je samo uz prethodnu uplatu depozita.

Naš saradnik sa sobom nosi službeni telefon sa brojem 0631218448.
Osim toga u ruci drži plavu tablu na kojoj belim slovima stoji Iznajmite.me.

Vozilo se na aerodomu preuzima na parkingu aerodroma. Sa našim saradnikom idete na parking koji je u neposrednoj blizini izlaza gde preuzimate vozilo i dobijate ugovor, saobraćajnu dozvolu i plaćenu parking karticu sa kojom možete napustiti parking. Vozilo se u toku radnog vremena ( 08-19h ) vraća ispred glavnog ulaza na aerodrom našem saradniku koji vas tamo čeka. U tom slučaju potrebno je da nam navedete vreme vašeg dolaska na aerodrom. Poželjno je da nas pozovete barem 30-60 minuta pre vašeg dolaska na aerodrom. Ako na aerodrom dolazite autoputem dovoljno je da nam se javite sa naplatne rampe. Vraćanje vozila van radnog vremena ( 19-08h ) vrši se na sledeći način. Vi dolazite na aerodrom i vozite na parking aerodroma gde ste i preuzeli vozilo. U vozilu ostavljate dokumente vozila i parking karticu. Zadnji prozor ostavite otvoren 1-2cm samo koliko je potrebno da ubacite ključ. Onda zaključate vozilo i ključ ubacite kroz prozor. Prva smena u 8h dolazi na aerodrom i preuzima vozilo sa rezervnim ključem. Nakon dolaska u poslovnicu depozit se vraća bezgotovinski uplatom na vaš račun ili paypal nalog. A moguće je da nekog ovlastite ko će preuzeti depozit ali je potrebno da nam javite podatke te osobe. Pre svega je ovo namenjeno osobama koje vozila vraćaju u ranim jutarnjim satima. Otkada smo način vracanja promenili klijent ne razmišlja da li će neko doći ili kasniti. Za klijenta je to bolje a takodje i za nas jer smo tako smanjili troškove i mogli da vam omogućimo dodatni popust do 25% na ionako niske cene iznajmljivanja vozila.

Potrebno je da imate važeća dokumenta tj važeću ličnu kartu ili pasoš i važeću vozačku dozvolu.

Vozilo možete iznajmiti i sa stranim dokumentima bez obzira na državu izdavanja isprava.

Medjunarodna vozačka dozvola izdaje se i važi samo uz nacionalnu vozačku dozvolu. Medjunarodna vozačka dozvola bez nacionalne ne važi. Tako da vozilo ne možete iznajmiti samo sa medjunarodnom dozvolom već isključivo sa nacionalnom vozačkom dozvolom.

Ukoliko vam je vozačka dozvola istekla, vozilo možete iznajmiti samo sa potvrdom MUP-a da ste podneli zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole.

Sa našim vozilima možete voziti gde god poželite bez ograničenja.

Uz svaki najam dobijate ugovor o najmu i saobraćajnu dozvolu. Osim toga za prelazak granice vam ništa više što se vozila tiče nije potrebno.

Zeleni karton je potreban za ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine i Makedonije. Od 01.01.2012. god. zeleni karton nije potreban za nijednu državu Evrope osim navedenih. Navedite prilikom rezervacije da vam je zeleni karton potreban zbog putovanja u navedene zemlje.

Naša vozila ispunjavaju zakonske norme propisane zakonima Republike Srbije. Ukoliko planirate putovanje u neku drugu državu raspitajte se o uslovima korišćenja vozila i vožnjom na saobraćajnicama u toj drzavi. Ukoliko vam je dodatno nešto od opreme potrebno kao npr. protupožarni aparat za ulazak u Grčku pitajte nas. Ako odredjeni predmet posedujemo drage volje ćemo vam ga staviti na raspolaganje.

U cenu svakog najma uključeno je kasko osiguranje bez učešća. Potrebno je da u slučaju nezgode pribavite policijski zapisnik. Ukoliko nema policijski zapisnik klijent snosi sve troškove. Depozit se zadržava do dobijanja policijskog zapisnika. Kasko osiguranje ne važi u slučaju vožnje pod dejstvom alkohola i opojnih sredstava. Kasko osiguranje ne pokriva gubitak dokumenata vozila, tablica, ključa, oštećenja u unutrašnjosti, na točkovima i donjem delu vozila.

Preuzimanje vozila vrši se isključivo u našoj poslovnici i na aerodromu Nikola Tesla. Nismo u mogućnosti da vam ponudimo alternativnu lokaciju preuzimanja vozila. U pojedinim slučajevima kada klijenti dolaze autobusom mozemo otići po vas na autobusku stanicu koja se nalazi nekih 800m vazdušne linije od naše poslovnice. U tom slučaju vas dovozimo do naše poslovnice u Bulevaru Zorana Djindjića 45 gde se vrši primopredaja vozila i sklapa ugovor o iznajmljivanju.

Iznajmljujemo samo mala vozila iz A i B segmenta. Toj grupi vozila pripadaju Fiat Panda (A), Opel Corsa (B) i slični automobili.

Lampica za motor u najvećem broju slučajeva svetli zbog lošeg kvaliteta goriva. Elektronika prepoznaje da motor neravnomerno radi i prijavljuje grešku. Zavisno od marke, modela i tipa motora ta lampica ne svetli nikad, uvek ili povremeno. Statistika Citroena za ovu terotoriju kaže da je 60% kvarova na motoru na njihovim vozilima prouzrokovano lošim gorivom. Stvar je vrlo jasna ako sipate vodu automobil ne vozi. Sto je gorivo lošije to automobil slabije vuče, radi... Povremena štucanja motora, gubitak snage, gašenje kad ga ujutro pokrenete ili nakon što odstoji par sati su posledica lošeg kvaliteta goriva. Mi imamo jedno vozilo koje izgubi snagu svaki puta kada se sipa gorivo na pumpi kod TC Ušće. To se dešava sa tim vozilom samo na toj pumpi. To traje onda nekih 20-ak minuta i onda je opet sve normalno nakon što se kompjuter motora resetuje i podesi rad motora. Pročitajte ovaj članak (dodatak informeru iz meseca jula 2017. g. ). Takva je situacija na svim pumpama u Srbiji.

Sve navigacije raspolažu detaljnim kartama regiona i EU.

Proverite prvo da li ste kao zemlju izabrali Srbija.U većini slucajeva klijenti unose Serbia ili Serbien tj. koriste jezik zemlje u kojoj žive i kada ih pitamo da li su upisali Srbija odgovore potvrdno. Navigacije koje su kupljene u Nemačkoj imaju detaljne karte Nemačke, Austrije i Švicarske tzv. D/A/CH zemlje i osnovne karte Ex-Yu zemalja. Ako ukucate Serbien onda će navigacija koristiti svoju osnovnu kartu sa Srbijom u kojoj postoji samo Beograd i možda još jedan ili dva veća grada. Kada upišete Srbija onda navigacija koristi detaljne karte koje smo mi naknadno uneli i onda možete u sledećem polju birati sva mesta u Srbiji i ulice i broj.

Korišćenje navigacije se ne naplaćuje.